Lector Maria Pop

Sunt Maria Pop, profesor doctor, formator si terapeut in Terapii complementare. Lucrez in domeniul Fitoterapiei de 30 ani.

Am ramas fascinata de valoarea fructelor de padure romanesti prin continutul in vitamine naturale, minerale, oligoelemente, nutrienti in cantitate foarte mare care au concurat cu rezultatele obtinute in cercetarile din tarile nordice care erau clasate pe primul loc la continutul de nutrienti, iar noi am obtinut valori chiar mai mari.

Am urmat mai multe cursuri in domeniul terapiilor naturale, dupa cum reiese din curriculum vitae. Am obtinut diplome de perfectionare in domeniul terapiilor complemenate cu Fitoterapia.

Am participat la conferinte, simpozioane, sesiuni de comunicari stiintifice, in domeniul Terapiei cu plante. O parte din prezentarile pe linie de Terapie cu plante sunt cuprinse in curriculum vitae.

Am participat la expozitii cu covoare vegetale si expuneri stiintifice in cadrul muzeelor din tara si strainatate.

Am scris nenumarate articole in ziare, reviste de specialitate, precum: „Planta Romanica” Bucuresti, „Cronica satului Desesti” Maramures, Leacuri si retete manastiresti” – Lumina credintei Bucuresti, etc.

Am participat la multe emisiuni televizate dintre care amintesc emisiunile saptamanale „Doctorul naturii” care a inceput in anul 2015 si functioneaza si in prezent.

Am scris mai multe carti pe linie de Fitoterapie si Vopsitul vegetal.

De ce am ales sa tin cursuri in fitoterapie ?

In primul rand ma simt harazita de Dumnezeu cu un mare volum de cunostinte teoretice si practice in domeniul Fitoterapiei traditionale si moderne.

M-am obisnuit cu competentele de transmitere a cunostintelor pe care le detin la toate categoriile de varsta. Am urmat de doua ori cursurile de Pedagogie si Psihologie, la doua nivele, Liceul Pegagogic si Facultatea de invatamant pedagogic.

Imi place sa lucrez cu oamenii, indiferent de varsta si ma bucur alaturi de ei atunci cand rezultatele in urma tratamentelor cu plante sunt vizibile.

Simt ca pot si voi continua sa formez si informez atat timp cat sanatatea si viata imi vor permite.

Carti publicate

Pop, Maria., Olos Elisabeta., Remedii din farmacia naturii, Editura Cybela, Baia-Mare, 2001;

Pop, Maria., Olos Elisabeta., Remedii din farmacia naturii, Editura Fiat Lux, Bucuresti, ediția a II-a, 2004;

Pop, Maria., Pop, Oana., Valoarea medicinala a plantelor tinctoriale si vopsitul ecologic, Editura Universitatii de Nord, Baia-Mare, 2007;

Bojor, Ovidiu., Pop, Maria., Fitoterapia in folosul tuturor, Editura Medicala, Bucuresti, 2010;

Pop, Maria., Pop, Oana., Pop, Andrea., Pop, Octavian., Terapia cu plante medicinale si suplimente alimentare, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2016;

Pop, Maria, Pop Oana, Pop, Andrea, Pop Octavian – Cunoasterea plantelor medicinale, valoarea terapeutica moderna si traditionala, Editura Medicala, Bucuresti, 2018.

Pop Maria, Pop Oana – Divinitate si mitologie in lumea covoarelor vegetale, Editura Cromatica, Baia-Mare, 2020.

De ce sa ai incredere in mine si in cursurile pe care ti le recomand ?

In primul rand pentru ca stiu si practic o fitoterapie stiintifica. Cunosc si fitoterapia traditionala si stiu ca se completeaza una pe alta dar astazi nu se poate  fara fitoterapie moderna care aduce mereu rezultate si imbunatatiri ca urmare a cercetarilor din toata lumea si la care avem acces.

Pentru ca eu vad tratamentele cu plante aplicate in mod holistic, un tratament cu plante se adreseaza unui organ dar actiunea este mult mai vasta, efectele benefice resimtindu-se la nivelul unui sistem si chiar la nivelul intregului organism.

Pentru ca am multe rezultate de-a lungul carierei mele de munca in terapia cu plante pentru mentinerea sanatatii, de preventie a unor boli, de incetinire a ritmului de evolutie a unor boli cronice si chiar de vindecare.

De ce sa urmezi cursuri pe platforma Hypericum ?

Am ales sa predau cursuri pentru aceasta platforma intrucat cunosc foarte bine remediile naturale ”Hypericum” eu sunt membru fondator al acestei firme, infiintata in 1995. Suplimentele alimentare Hypericum si-au dovedit pe deplin valoarea si calitatea, compania a trecut proba timpului de vreme ce a ramas intre firmele de top din Romania de 25 ani, pentru rezultatele obtinute in terapia unui numar impresionant de afectiuni.

Momentan conduc Colectivul de cercetare stiintifica „Hypericum” in domeniul plantelor medicinale si al suplimentelor alimentare.

Am colaborat si colaborez cu diversi oameni in specialitate cu care facem schimburi de experienta.

Rezultatele obtinute prin folosirea produselor Hypericum sunt multe si cunoscute in toata tara si strainatate. Zilnic primesc informatii si intrebari privind folosirea plantelor pentru sanatate iar rezultatele nu se lasa asteptate.