Sustinerea sistemului imunitar si modularea raspunsului imun

Omul este inzestrat de Dumnezeu cu o Imunitate naturala care nu este altceva decat rezistenta organismului de a se apara singur de agentii patogeni care produc boli, precum: virususii, microbii (bacterii si ciuperci patogene), parazitii si toxinele. Sistemul imunitar natural este inzestrat cu organe limfoide si celule imunitare care detecteaza agentii patogeni, ii distruge dar si memoreaza antigenul pentru o a sti cum sa-i elimine rapid la o intalnire ulterioara. Aceasta imunitate naturala se numeste imunita inascuta pentru ca venim cu ea la nastere; deci ne este scrisa in codul genetic de catre divinitate. Acest lucru se intampla in cazul in care suntem sanatosi. Dar astazi exista foarte multi factori nocivi in societate care ne slabesc imunitatea naturala, precum poluarea de toate felurile, alimentatia prea chimizata si procesata, stresul prea mare si departarea omului de natura si de Dumnezeu, creatorul. Imunitatea dobandita este aceea ce se practica acuma prin vaccinarea cu anticorpi sau imunoglobuline. Dar mai exista o forma de imunizare naturala cu ajutorul limfocitelor T care se crede a fi mai rapida. Virusul actual Sars Cov 2 se comporta ca o entitate biologica, parca dotata cu o inteligenta proprie si care este in competitie cu omul. Oamenii de stiinta si terapeutii propun ca masuri: cresterea imunitatii naturale cu ajutorul plantelor lasate noua spre vindecare de Dumnezeu, ridicarea vibratiei pozitive prin ganduri bune si eliberarea de ganduri negative care scad vibratia si invingerea fricii care slabeste sistemul imunitar. Cand vine virusul in contact cu corpul nostru, el este mai intai oprit sau preluat de niste celule numite macrofage care se gasesc sub piele si in mucoase, apoi urmeaza un proces de prelucrare a informatiei primate in functie de genetica fiecaruia. Apoi virusul poate genera sau nu o inflamatie si care poate avea ca efect secundar coagularea sangelui.

Cum sa ne intarim imunitatea pentru a preveni sau a face forme mai usoare de Covid 19 sau de viroze si gripe de sezon ? In primul rand ne intarim si ne echilibram pe cale spirituala si psiho-emotionala prin imbunatatirea relatiei cu Dumnezeu. Aceasta se poate face prin post si rugaciune alaturi de fapte bune si ganduri pozitive.

Iata cateva plante care ne pot ajuta pentru intarirea imunitatii naturale in lupta cu virusii si microbi.

Catina-alba (Hippophae rhamnoides)

Catina-alba este una dintre plantele cele mai mult recomandate pentru intarirea imunitatii naturale. I se mai spune Ginseng romanesc, Vaccin antigripal, Polivitamina naturala, toate acestea evidentiind calitatea acestei plante in intarirea rezistentei organismului la atacul agentilor patogeni. Fructele de Catina-alba au un continut mare de vitamina C cu rol imunostimulent; cu cat fructele sunt mai rosii cu atat continutul de vitamina C creste. Studiile arata ca anticorpii actioneaza mai bine in organism daca exista cantitate suficienta de vitamina C. Contin betacaroten, carotinoizi care in organism se transforma in vitamina A, complexul B, vitaminele E si K, saruri minerale de fosfor, potasiu, magneziu si fier, 18 aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Catina-alba sustine organismul in rezistenta la stress care este un factor de risc pentru imunitatea organismului. Contine aminoacidul esential triptofan, sursa pentru 5 hidroxi – trptofanul din care organismul fabrica serotonina, un neurotransmitator, un hormon al starii de bine, de combatere a stresului. Serotonina se transforma noaptea in melatonina – hormon al somnului care asigura odihna de refacere a organismului.

Prin continutul in vitamina F sau acizii grasi Omega 3 din uleiul de catina, alaturi de vitamina A contribuie la sanatatea mucoasei intestinale care are un mare rol in asigurarea imunitatii naturale, constituind o bariera in calea agentilor patogeni.  O mucoasa intestinala inflamata este permeabila pentru trecerea toxinelor in sange. Sanatatea mucoasei intestinale este in legatura directa cu o microflora intestinala echilibrata care va combate la acest nivel microbii si virusii, nepermitand patrunderea lor in circuitul sangvin sau reducerea acestora. Astfel asigura o protectie pulmonara fata de virusi si microbi.

Dintre vitaminele B continute in Catina-alba mentionez Bi (tiamina) cu rol de sustinere a activitatii intelectuale, a memoriei, vitamina B2 riboflavina cu rol de fixare a fierului, intrucat anemia slabeste imunitatea, dar si cu rol in sinteza de proteine si degradarea grasimilor, B6 piridoxina cu rol de formare a anticorpilor, de normalizare a imunitatii si de reducere a homocisteinei, B9 cu rol de sinteza a fosfolipidelor care intra in componenta membranei celulare, B12 cu rol in combaterea anemiei si sustinerea imunitatii.

Echinacea (Echinacea purpurea)

 Echinacea este o alta planta care stimuleaza sistemul imunitar. Ultimele cercetari atribuie aceasta proprietate polizaharidelor din componenta inflorescentelor. Echinacozida are actiune antibiotica de distrugere a microbilor si virusilor iar alchilamidele au rol de preventie prin actiunea antiinflamatoare. Echinacea contribuie la cresterea imunitatii si prin actiunea de fagocitoza, adica actiunea prin care celulelele sistemului imunitar distrug corpurile straine. S-a mai constatat ca echinacea schimba indispozitia sufleteasca, ridica vibratia. Nu se foloseste in boli autoimune (tiroidita Hashimoto, lupus eritematos)

Zincul este un mineral important pentru imunitate, pentru buna desfasurare a diviziunii celulare si activeaza unele enzime. Dar trebuie sa stim ca dozele prea mari de zinc inhiba sistemul imunitar, iar daca consumam zinc timp indelungat netinand cont de sfaturile specialistilor devine toxic pentru ficat.

Tinctura de propolis este un antiinfectios cu spectru larg pentru sustinerea imunitatii naturale. Are actiune: antivirala, bactericida si bacteriostatica, antifungica si antivirala.

Fructoboratul de calciu este un complex natural extras din fructe, legume si ierburi aromatice. Are legatura mare cu imunitatea. Controleaza inflamatia pentru ca reduce mediatorii secifici inflamatiei. Stimuleaza celulele polimorfonucleare cu rol in rsspunsul inflamator. Reduce durerea.

Toate produsele naturale, plante, fructe, legume din natura constituie surse biodisponibile la indemana noastra care sustin imunitate naturala a organismului in lupta cu agentii patogeni. Ajuta la detoxifierea organismului, a intestinelor, ficatului si sangelui de toxine, metale grele, poluanti.

Fructele de Catina-alba dau mana cu florile de Echinacea si alte produse naturale peantru a forma o armonie numita Sirop Imunotonic natural. Daca armonia este completata si cu fructoborat de calciu natural atunci vorbim de prietenia Imunobor.

„O idee minunata, Dumnezeu e lumina soarelui, iar omul e un obiect care absoarbe razele luminii-Dumnezeu. Corpul omului este alcatuit din acele raze ale lui Dumnezeu care n-au fost absorbite de catre om. Viata este absorbtia tot mai mare a Divinitatii de catre om” Lev Tolstoi.